Heart Archive

”Heart Archive är en ideell förening tillägnad experimentell scenkonst och skrivande. Den försöker samla konstprojekt och praktik inom en tillgänglig plattform.”

Malin Skoglund, Scenkonstnär

Heart Archive

Heart Archive är en ideell förening tillägnad experimentell scenkonst och skrivande. Den försöker samla konstprojekt och praktik inom en tillgänglig plattform.

Malin Skoglund

Malin Johanna Skoglund väver text och koreografi till konceptuella ramverk med ett poetiskt uttryck. Teman som återkommer är utsatthet och gränser mellan kropp och språk. Hon intresserar sig för en långsam och djupgående arbetsprocess där form och uttryckssätt varierar mellan uppsättningar. Hon undersöker och vill synliggöra längtan och motstånd, både inre och yttre.

Malin var med och startade de ideella föreningarna Rörelsen samt Flytande Galleriet som hon fortfarande är en del av. Hon har en dubbel master’s degree i koreografi och experimentellt skrivande från California Institute of the Arts. Hon är även utbildad i fysisk teater på École Jacques Lecoq och har en bachelor’s degree i dans från London.